Code
Code
Code

La PHP conference 2010

He assistit a la 4a phpconfenrence i la veritat és que s’ha convertit un event imprescindible pels que ens dediquem al desenvolupament web amb PHP. El Citilab és un gran espai per organitzar events d’aquest tipus. A més aquest any el càtering se l’han currat encara més que l’any passat.

Comentaré una mica la conferencies a les que he assistit, a les que no ...

PHP for android

Un pel decepcionant, va presentar l’eina per fer petites aplicacions amb php per android com el títol indica, l’eina funciona sobre SL4A, scripting language for android, i han compilat un port de php bàsic. Permet fer algunes coses però l’accés a l’API d’android és limitat i un pel rebuscat, em va quedar la sensació que potser es millor fer aplicacions natives amb JAVA.

A new aproach to object persistence data

La millor presentació, sobre com guardar la informació d’objectes en bases de dades.

Desing patterns ... revisited for php 5.3 fabian.potencier.net

La presentació més inspiradora/sorprenent, he de confessar que últimament havia estat més pendent del javascript que del php, i m’ha sorprès que en la darrera versió de php, han adoptat alguns conceptes molt familiars per als que treballen amb javascript regularment.

Desarrollo de aplicaciones para facebook en PHP

Una presentació un pel caòtica, la conclusió positiva fer aplicacions de facebook és més senzill del que em pensava, haurem de fer alguna provatura.

In search of ... integrating site search systems

Xerrada molt densa, en un hora va planteja moltes opcions per integrar eines de cerca en una web, des de les més senzilles fins a més complexes. Un bon punt per començar, potser això és una bona presentació per un event així obrint portes per on continuar indagant.

Cloud computing with php and Azure

Una presa de pel, va acabar sent una presentació comercial, que no hauria de ser dolent en sí, però no vaig ni acabar la conferencia.

Graphs in the database: RDBMS in the social networks age

Les bases de dades relacionals permeten anar molt més enllà del que m’imaginava, una altre punt a partir del que tocarà estirar el fil.

APC & Memcached the high performance duo

Una presentació útil, pràctica i directa, jo ja utilitzava memcached en algun projecte, APC no i ara l’hauré de provar ;)

Mondongo, un ODM para PHP y mondongo DB

Fluixa, mondongo és ràpid, i no gaire rés més, si que mondogodb no es tan ràpid però és més senzill d’utilitzar

Continuus improvement in PHP projects

Més que de metodologia a presentat una col•lecció d’eines que serveixen per fer continuus improvement, més feina per mirar.

PHPcodebrowser, cinder, padawan, phpmessdetector

Service oriented arquitecture: a good thing to do

La conferencia semblava interessant, i dic això per què no sé si per l’acumulació d’hores, o per l’accent més tancat no he entès massa rés del que deia.

En resum, amb ganes de tornar-hi, la PHPconference trobo que es un gran event per la comunitat de programadors PHP i un acte molt inspirador. 

Recull de les transperencies aquí

comments powered by Disqus
Comunicatek - - La Bisbal d’Empordà - dani@comunicatek.com - Sobre code - Nota legal